Telefon Sistemlerinin Tarihi ve Otomatik Santrallerin İcadı

Paylaşın

Telefon Sistemlerinin Tarihi ve Otomatik Santrallerin İcadı

Telefon sistemlerinin tarihi hakkında bilgi veren bu makalede, doktora yapmış matematikçi Erna Schneider Hoover’un otomatik telefon santrallerinin icadını sağlayan çözümüne de yer veriyoruz.

Telefon sistemlerinin tarihi hakkında bilgi veren bu makale, telefonların ilk kez icat edildiği zamandan başlayarak, telefon aramalarının nasıl yapılacağına dair bilgi veriyor. İlk telefonlar çok az kişi tarafından kullanılıyordu ve numaralı tuşlara sahip değillerdi. Telefon aramaları insanlar tarafından işletilen bir operatör aracılığı ile yapılırdı. Ancak telefon kullanımı yaygınlaştıkça, insanlar tarafından yapılan telefon aramaları el ile bağlanmaya son derece elverişsiz bir hal almaya başladı. Bunun üzerine elektromekanik santraller icat edildi.

Matematik alanında doktora yapmış olan bilgisayar programcısı Erna Schneider Hoover, otomatik telefon santrallerinin icadı için bir çözüm geliştirdi. Geliştirdiği sistem, bilgisayarla desteklenen bir sistemdi ve çeşitli zamanlarda gelen aramaların yoğunluğunu analiz ediyor ve arama kabul oranlarını buna göre ayarlayarak, sistemin aşırı yükten dolayı hata vermesinin önüne geçiyordu. Bu sistemi yöneten yazılımın patenti 1971 yılında alındı ve aynı zamanda bir yazılım için alınan ilk patent olma özelliğine de sahip oldu.

Erna Schneider Hoover, kariyerindeki bu başarısının yanı sıra ailesi ile de ilgilenmeyi sürdürdü. Kendisini Bell Laboratuvarları’nın teknik biriminin ilk kadın müdürü yapan bu başarısı, telekomünikasyon alanında öncü olan Dr. Hoover’un hayatındaki önemli bir dönüm noktası oldu.

1inci
1incihttps://1inci.net
1inci.net yazarı 1 inci.

Benzer Yazılar

Son Yazılar